Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

На Донеччині прокуратура домоглась повернення громаді сільгоспугідь вартістю понад 51 млн грн

За принципової правової позиції Слов’янської окружної прокуратури забезпечено реальне виконання рішення Господарського суду Донецької області щодо повернення до комунальної власності земель сільськогосподарського призначення загальною площею 210 га.

Прокурори встановили, що у 2014 році між Головним управлінням Держземагентства в Донецькій області (нині - ГУ Держгеокадастру в Донецькій області) та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки, що розташована поблизу с. Олександрівки Краматорського району, строком на 49 років.
 
На угіддях вартістю понад 51 млн грн орендар зобов’язався вести фермерське господарство, вирощуючи сільгоспкультури. Проте вже через 5 років він незаконно передав землю в суборенду товариству з обмеженою відповідальністю, яке тривалий час використовувало її не за цільовим призначенням, а для власних потреб.
 
У грудні 2020 року, з огляду на істотні порушення норм земельного законодавства України, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору оренди.
 
Суд погодився з позицією прокурорів та ухвалив рішення про повернення ділянки у розпорядження Черкаської селищної територіальної громади, про що наразі внесені відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Таким чином відновлено та реально захищено інтереси держави як законного власника угідь.
 
Відділ інформаційної політики
  Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 14