Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Повідомлено про підозру так званій заступниці міністра юстиції та «голові держкомітету гірничого й технічного нагляду днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку й жінці заочно повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України і колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні 2020 року уродженець м. Макіївки пішов на співпрацю з окупантами й обійняв посаду «голови державного комітету гірничого та технічного нагляду днр». До обов’язків підозрюваного входить керівництво «держтехнаглядом», видача довіреностей, наказів, реєстрація і ведення обліку техніки, що є на підприємствах, в установах, організаціях, а також у власності громадян, але була викрадена росіянами під час окупації.
 
         
 
Друга підозрювана – донеччанка, з травня 2023 року стала «заступницею міністра юстиції» псевдореспубліки. До омріяного посту жінка йшла ще з 2015 року, починаючи з «директорки департаменту реєстрації нормативно-правових актів» фейкової установи. Тоді вона отримала почесну грамоту «за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок в розвиток республіки» від першого «голови» квазідержавного утворення Захарченка.
 
«Заступниця» взаємодіє з підрозділами апарату уряду й адміністрації президента рф, органами державної влади і місцевого самоврядування. Вона координує роботу деяких структурних підрозділів мін'юсту росії, федеральних служб та дає їм доручення. Також «посадовиця» проводить наради й від імені «міністерства» підписує папери.
 
Максимально громадянам загрожує 10 років ув’язнення з конфіскацією майна, а чоловіку ще позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років. Обидва підозрюваних наразі перебувають в розшуку. Спеціальне досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 14