Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Зрадив державу та прислужує окупантам - заочно судитимуть експосадовця ДСНС України в Донецькій області

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України в Донецькій області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року підполковник служби цивільного захисту, перебуваючи на тимчасово окупованій території Бахмутського району, зрадив присязі працівника правоохоронного органу України. Він добровільно погодився на співпрацю з ворогом. Експравоохоронець обійняв псевдопосаду у структурному підрозділі так званого «МНС ДНР», а саме у «пожежно-рятувальній частині міста Світлодарськ».
 
 
Обвинувачений брав активну участь у засіданнях під головуванням псевдоголови «адміністрації міста».
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР, за оперативного супроводу УСР в Донецькій області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1161