Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2023

Десять років за ґратами – засуджено механіка та стрільця, які воювали проти ЗСУ у Старобешівському та Ясинуватському районах

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом визнано винними двох громадян у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації та незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Їм призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
 
           
 
Прокурорами у суді доведено, що у серпні 2014 року мешканець смт Пантелеймонівка Горлівського району вступив до лав «1-ої Гв. ОМСБр ДНР», де обійняв посаду водія-електрика командно-штабної машини взводу зв’язку. Знаходячись за місцем дислокації підрозділу у Старобешівському районі, він обслуговував техніку учасників НЗФ. Також «служив» механіком у «5 ОМСБр «Оплот».
 
Другий засуджений, мешканець Камчатського краю РФ, прибув на тимчасово окуповану територію Донецької області у жовтні 2015 року. Він воював проти Збройних Сил України у складі «11-ої Гв. ОМСП батальйону «Восток» «ДНР». Зокрема, у якості старшого стрільця брав участь у бойових діях в районі с. Піски Ясинуватського району.
 
Досудові розслідування та оперативний супровід здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Обидва засуджені чекали на вирок суду у таборі для військовополонених.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1150