Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

Забезпечували сполучення з «ДНР» під час окупації Лиману – судитимуть двох ексспівробітників «Укрзалізниці» (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх працівників АТ «Укрзалізниця» за фактами пособництва та колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Досудовими розслідуваннями встановлено, що у липні 2022 року, під час захоплення м. Лиману військами держави-агресора, двоє місцевих мешканців добровільно погодились працювати на окупаційну адміністрацію.
 
        
 
Один з них виконував обов’язки начальника, а інший – головного інженера дорожніх електромеханічних майстерень так званого державного унітарного підприємства "Донецька залізниця у м. Красний Лиман ДНР".
 
Керівник псевдоустанови організовував робочий процес, займався підбором кадрів, взаємодіяв з «адміністрацією» м. Лиману та розпоряджався матеріальними ресурсами підприємства. Крім того, за його наказами у майстернях виготовлялись металеві конструкції різноманітного профілю для потреб окупантів.
 
Другий обвинувачений забезпечував технічне обслуговування залізничного полотна та ліній електропередач для сполучення між містом та тимчасово окупованою територією Донеччини.
 
Після деокупації міста українськими захисниками їх викрили. Обидва громадянина чекають на вирок суду під вартою.
 
Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 
 
Максимальне покарання - до 5 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1113