Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2023

Підписав контракт з пвк «вагнер» і приїхав на Донеччину вбивати українців – полоненому найманцю з Казахстану повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину Республіки Казахстан повідомлено про підозру в участі найманця у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях (ч. 4 ст. 447 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2022 року уродженець Таєншинського району Петропавлівської області Республіки Казахстан, відбуваючи покарання в одній з колоній рф за зґвалтування, добровільно погодився на пропозицію представників так званої пвк «вагнер» щодо участі у військових діях проти України.
 
 
Наступного місяця він прибув до тренувального табору «вагнерівців», який знаходиться в Ростовській області, де підписав контракт та почав вчитись вбивати українців. За криваву «роботу» завербованому найманцю обіцяли виплачувати щомісяця щонайменше 200 тис. руб. 
 
У подальшому підозрюваний воював проти підрозділів Збройних Сил України та мирного населення в районах м. Кремінна Луганської області та с. Яковлівки Бахмутського району Донеччини.
 
30 грудня 2022 року казахського найманця взято у полон українськими захисниками та наразі він перебуває під вартою.
 
Документуванням злочинної діяльності «вагнерівця» займаються слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
•           Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 
•           Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

кількість переглядів: 1036