Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2014

Донецька прокуратура виявила, що поранених в АТО лікували за рахунок військових

Прокуратура Донецької області виявила грубі порушення у процесі лікування українських військових, поранених в АТО, у медичних закладах області.Про це повідомляє офіційний сайт відомства.
"У ході перевірки встановлено, що мають місце непоодинокі факти використання медикаментів, які придбані за кошти поранених військовослужбовців, при їхньому лікуванні. Тобто в медичних установах грубо порушено вимоги статті 11 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та статей 6, 7, 8, 18, 78 закону України "Основи законодавства про охорону здоров'я" щодо безкоштовного надання військовослужбовцям кваліфікованої медичної допомоги за рахунок лікарень", - йдеться в повідомленні.
Наголошується, що до одної з медичних установ Маріуполя надійшов військовослужбовець з численними травмами голови. Пораненому були призначені ліки, які були придбані за його рахунок. Аналогічні порушення мали місце при лікуванні ще п'ятьох військових, зазначено в повідомленні Донецької прокуратури.
Крім того, було виявлено п'ять випадків, коли лікарі не повідомляли до органів внутрішніх справ про вогнепальні поранення бійців.

Більше читайте тут: http://ua.112.ua/suspilstvo/donecka-prokuratura-viyavila-scho-poranenih-v-ato-likuvali-za-rahunok-samih-viyskovih-100649.html

кількість переглядів: 1696