Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2015

На Донеччині звільнено від кримінальної відповідальності ще 3 бойовиків, які здалися правоохоронцям

 
Встановлено, що троє мешканців Волноваського району, займаючи посади заступника чергового помічника начальника та молодших інспекторів відділу охорони Волноваської виправної колонії №120 так званого управління Державної служби виконання покарань «МВС «ДНР», вступили до лав терористів. Чоловіки здійснювали нагляд за засудженими колонії, таким чином приймаючи активну участь у діяльності незаконних збройних формувань.
 
 У травні 2015 року правопорушники добровільно здалися представникам правоохоронних органів України та зізналися в протиправній діяльності в інтересах терористичної організації «ДНР», а також підготовці та здійсненні низки злочинів.
 
Згідно законодавства України, особи, які добровільно повідомили правоохоронний орган про терористичну діяльність та сприяли розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняються від кримінальної відповідальності.  
 
Враховуючи той факт, що чоловіки здалися правоохоронцям та у повному обсязі визнали свою вину у скоєнні інкримінованого правопорушення, ухвалою суду їх звільнено від кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.
 
Нагадаємо, раніше суд аналогічним чином звільнив від кримінальної відповідальності мешканця міста Маріуполя, який сприяв діяльності терористів «ДНР» та також працював у Волноваській виправній колонії.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2881