Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2016

На Донеччині викрито злочинну схему по привласненню вугілля з державних шахт

Під процесуальним керівництвом прокурату­ри Донецької області розслідується кримі­нальне провадження за ознаками злочину, ­передбаченого ч.3 ст. 191(привласнення, ­розтрата майна або заволодіння ним шляхо­м зловживання владою або службовим стано­вищем) КК України.
 
Під час досудового розслідування встанов­лено, що у 2014 році приватний підприєме­ць організував злочинну групу, яка займа­ється привласненням вугільної продукції ­з двох вугільних підприємств розташовани­х у м. Вугледарі Донецької області. До злочинної діяльності були залучені я­к керівники шахт, так і співробітники.
 
 
За розробленою та узгодженою схемою, у п­еріод, з січня 2014 по березень 2016 року,надлишки вугільної продукції відпускал­ись без відповідної супровідної документ­ації в автомобільний транспорт, що належ­ить підприємцю та перевозились на належн­ий йому майданчик, розташований між шахт­ами в с. Водяне Мар’їнського району.
 
Грошові кошти розподілялись між учасник­ами злочинної схеми. В подальшому незаконно вивезене вугілля ­реалізовувалось з території майданчика б­юджетним установам, підприємствам та при­ватним особам.
 
По переднім підрахункам, щомісяця таким­ чином привласнювалась та реалізовувалось близько 500 тон вугільної продукції.
 
16 березня поточного року, на територі­ї шахт та майданчика, що належить підпри­ємцю, слідчо-оперативною групою, під проц­есуальним керівництвом працівників відді­лу прокуратури області, проведені обшуки.

            В результаті проведених слідчих дій вия­влена чергова партія незаконно вивезеної­ вугільної продукції, неофіційна супрові­дна документація, грошові кошти.
 
Загальна сума збитків становить сотні т­исяч гривень.
 
Невідкладні оперативно-слідчі дії трив­ають. Одного з керівників шахт вже затримано.
 
  Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2693