Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2018

Прокуратура домоглась пожиттєвого позбавлення волі для винуватців жорстокого вбивства двох осіб

30 грудня вироком Приморського районного суду м. Маріуполя двох чоловіків віком 49 та 50 років  визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України (умисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, напад з метою заволодіння чужим майном з насильством небезпечним для життя та здоров’я осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло), та обом призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Трагічна подія сталася у грудні 2015 року у м. Мар’їнка. Зловмисники прийшли до будинку де проживав 52-річний чоловік та його 80-річна мати. Злочинці нанесли потерпілим велику кількість ударів по різних частинах тіла руками, ногами та тупим предметом. Від отриманих травм мати та син загинули на місці.
 
Після цього, чоловіки заволоділи майном потерпілих, а саме грошовими коштами у сумі 10 000 гривень, 10 000 доларів США, 2600 російських рублів а також золотими прикрасами на суму понад 23 тис грн.
 
            Крім того, один із вбивць при затриманні погрожував співробітникам поліції підірвати гранатами, які зберігав у себе вдома.  Тим самим він вчинив злочини, передбачені ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне зберігання боєприпасів), погрозу вбивством щодо працівників правоохоронного органу у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, тобто злочин передбачений ч. 1 ст. 345 КК України. 
 
            Завдяки прокуратурі Донецької області, яка підтримувала публічне обвинувачення в суді, чоловіків засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. У провадженні потерпілим заявлений цивільний позов на загальну суму понад 2,2 млн грн, який прокурором підтримано та задоволено судом.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2770