Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2018

У Краматорську засуджено колишнього бійця «ДНР», який ніс службу на блокпосту

Апеляційний суд Донецької області визнав обґрунтованою позицію обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, та залишив без змін вирок суду першої інстанції щодо призначення чоловіку, обвинуваченому в участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування реальної міри покарання.
 
Судом встановлено, що 1 червня 2014 року, під час окупації Краматорська бойовиками терористичної організації «ДНР»,  33-річний місцевий мешканець, раніше неодноразово судимий, за власною ініціативою приєднався до лав окупантів. Отримавши посаду бійця по здійсненню пропускного режиму, чоловік виконував злочинні накази ватажків із перевірки транспорту і громадян, які перетинали блокпост,  та виявленні серед них людей, незгодних з окупаційним режимом. 
 
Про злочинну діяльність прихильника «руської весни» українські правоохоронці дізналися у травні 2017 року та вже у червні обвинувальний акт стосовно нього було скеровано прокуратурою до Краматорського міського суду.
 
Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) КК України, та засудив до 3 років і 1 місяця позбавлення волі, проте сторона захисту подала апеляцію «на суворість» вироку.
 
Згідно із рішенням апеляційної інстанції, вирок вступив у законну силу.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2598