Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Прокуратура Донеччини скерувала до суду обвинувальний акт стосовно прокурора–зрадника, який працює на терористів «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування злочинної діяльності колишнього працівника органів прокуратури України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець м. Донецька, будучи з жовтня 2014 року звільненим за власним бажанням з посади начальника одного із відділів прокуратури Донецької області, з 2015 року співпрацює з терористичною організацією «ДНР».
 
На даний час 41-річний зрадник обіймає посаду «начальника управління нагляду за виконанням законів Генеральної прокуратури ДНР».
 
Посібник терористів й понині посідає свою псевдопосаду, надає злочинні накази, вказівки підпорядкованим йому особам щодо організації за проведенням слідства та перевірок, санкціонує незаконні затримання, приводи та розшуки осіб і вчиняє інші протиправні дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.
 
Дії обвинуваченого кваліфіковано як участь та сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
На даний час обвинувальний акт спрямовано до суду для проведення заочного судового розгляду.
 
Чоловікові загрожує до 15 років за ґратами. 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2530