Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2018

На Донеччині за вбивство поліцейського та низку інших злочинів чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі

Участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях, вимагання, крадіжка, незаконне заволодіння транспортним засобом та посягання на життя працівника правоохоронного органу – усі ці злочини скоїв 33-річний мешканець Маріуполя.
 
У травні 2014 року, коли місто було  окуповано представниками терористичної організації «ДНР», місцевий мешканець добровільно вступив до лав терористів з метою отримання грошової винагороди за охорону адміністративної будівлі міськвиконкому. Однак коли бойовики платити перестали, ідейні переконання добровольця змінилися і він покинув незаконне формування.
 
Крім того, з листопада 2014 року по квітень 2015 року чоловік періодично приходив до своєї колишньої дружини додому, де, погрожуючи застосуванням насильства, вимагав у неї грошові кошти. Не отримуючи  грошей, він різав інтернет-кабель, ламав пластикові труби водопостачання, демонтував металевий люк, чим спричинив жінці чималу матеріальну шкоду.
 
Обурена його поведінкою жінка звернулася до поліції. Коли дільничний інспектор прийшов до чоловіка додому, останній,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наніс йому  не менше 10 ударів сокирою по голові. Від отриманих чисельних травм правоохоронець помер, а зловмисник забрав з кишені загиблого  грошові кошти, мобільний телефон, ключі від автомобіля та на викраденому авто поїхав до свого товариша.
 
У судовому засіданні чоловік визнав свою провину частково, однак прокурором Маріупольської місцевої прокуратури №1 надано достатньо доказів скоєння ним вказаних злочинів. Тож суд  визнав чоловіка винним за ч.2 ст. 260, ч.ч.1,2 ст. 189, ст.348, ч.2 ст., ч.2 ст. 289  Кримінального кодексу України та засудив до довічного позбавлення волі.
 
Вирок суду не набув законної сили. У сторін є 30 днів на його оскарження у суді вищої інстанції.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3156