Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2018

За ведення агресивної війни та участь у незаконному збройному формуванні «ДНР» двох танкістів засуджено до 10 років позбавлення волі

Завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури Донецької області Апеляційний суд Донецької області залишив в силі вирок суду першої інстанції, яким двох мешканців Маріуполя засуджено до 10 років позбавлення волі.
 
З ідейних та політичних міркувань двоє чоловіків віком 34 та 39 років у вересні 2014 року  вступили до непередбачуваного законом збройного формування «ДНР», а саме - до 3-ї мотострілкової бригади «Семенівського батальйону».  Деякий час чоловіки несли службу на контрольно-пропускному пункті штабу «ДНР», що у м. Новоазовську.
 
Згодом один із бойовиків пройшов двотижневе навчання управлінню танку Т-72а на території Ростовської області Російської Федерації, після чого повернувся та  був призначений командиром танку, а його напарник - навідником танку.
 
Діючи на виконання злочинних наказів службових осіб збройних сил РФ, в середині жовтня 2014 року посібники терористів незаконно перетнули кордон України на ділянці, яка не контролюється органами державної влади України, переправивши на окуповану територію Донбасу танки та боєприпаси.
 
            Також у складі  «ДНР» танкісти брали активну участь у збройних протистояннях та обстрілах Збройних сил України, що призвели до загибелі людей та заподіяння тяжких наслідків в районі населених пунктів Саханка, Ленінське, Октябрське. У вересні 2015 року обох танкістів затримали та заарештували.
 
Суд визнав чоловіків винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч.2 ст.260 (участь у непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формуваннях) та ч.2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язання та ведення агресивної війни) КК України.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3557