Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2018

У Маріуполі на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди викрито посадову особу Адміністрації морських портів України

Другим слідчим відділом   управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Донецької області   спільно з Головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного Управління  СБУ в Донецькій та Луганській областях  задокументовано протиправну діяльність капітана морського порту Маріупольської філії ДП «Адміністрація морських портів України».
 
      
 
Установлено, що 54-річний посадовець, використовуючи службове становище, впровадив протиправний механізм з вимагання та отримання неправомірної вигоди за прискорення та видачу документів, що посвідчують особу моряків та підтверджують їх кваліфікацію. У разі незгоди з його пропозицією чоловік умисно затягував терміни видачі документів, таким чином схиляючи громадян до передачі йому грошових коштів.
 
Сьогодні, 3 липня, вказану особу затримано «на гарячому» під час чергового етапу вимагання та отримання хабара у сумі 3500 грн. У службовому кабінеті та за місцем мешкання чоловіка наразі проводяться обшукові заходи.
 
Капітана морського порту затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
Тривають першочергові слідчі дії.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2677