Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2018

Прокуратурою Донецької області оскаржено ухвалу суду про застосування примусових заходів медичного характеру до особи, яка зґвалтувала 11-річну дівчинку

У грудні 2017 року 22-річний раніше судимий за вчинення розбою мешканець м. Костянтинівки,  представившись працівником поліції, затягнув 11-річну дівчинку до недобудованої будівлі, де забрав у неї мобільний телефон, та погрожуючи уламком скла і завдавши кілька ударів по тілу, зґвалтував дівчинку, чим скоїв злочин, за який передбачене покарання до 15 років позбавлення волі.
 
В ході судового розгляду суд прийшов до висновку про неосудність вказаної особи, оскільки, згідно одного з трьох наявних в матеріалах провадження висновків психіатричних експертів, вказана особа в момент скоєння злочину не могла усвідомлювати свої дії та керувати ними. Згідно ухвали суду винну особу госпіталізовано до лікувального психіатричного закладу.
 
Прокуратура області не погодилась із висновками суду щодо неосудності чоловіка, оскільки з характеру його дій та способу скоєння злочину, а також відповідно до  двох інших наявних в матеріалах справи висновків експертів виходить, що нападник міг контролювати свої злочинні дії та діяв у стані осудності.
 
Апеляційна скарга направлена до Апеляційного суду Донецької області. 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2689