Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2018

Три роки ув’язнення стали покаранням для колишнього «ополченця» та крадія

Погодившись із обґрунтованою позицією публічного обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, суд виніс обвинувальний вирок у справі 40-річного чоловіка, який скоїв кримінальні правопорушення, передбачені  ч.2 ст.260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч.3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) КК України. 
 
У ході судового розгляду встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Краматорськ було захоплене бойовиками терористичної організації «ДНР», мешканець Краматорська здійснював пропускний режим на одному з блокпостів терористів: доглядав автотранспорт, перевіряв документи у водіїв і пасажирів та передавав безпосередньому керівництву дані про людей, не згодних з діями «ДНР».
 
Три роки прибічнику терористів, який залишився жити на звільненій від окупантів території, вдавалося приховувати своє злочинне минуле, але у жовтні 2017 року він попався на крадіжці - перелізши через паркан до чужого домоволодіння, викрав із гаражу металеві вироби та електричний точильний апарат.
 
Проведеними слідчими діями правоохоронці встановили причетність крадія до служби на бойовиків «ДНР», а прокуратура у суді повністю довела його провину у вказаних злочинах.
 
Суд врахував усі доводи обвинувачення та засудив правопорушника до 3 років та 1 місяця за ґратами. 
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2365