Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

Прокуратура оскаржила вирок неповнолітньому

Здійснюючи правосуддя стосовно неповнолітніх осіб, суди мають забезпечити захист їх прав відповідно до особливостей кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх, передбачених Кримінальним процесуальним та Кримінальним кодексами України. Разом з тим, при постановленні вироків судами допускаються порушення вимог чинного законодавства України.
 
Так, вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 05.02.2018 неповнолітнього К. визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України, та його звільнено від  покарання.
 
На вказаний вирок суду прокуратурою Донецької області внесено апеляційну скаргу у зв’язку з неправильним застосуванням судом закону України про кримінальну відповідальність, а саме - судом звільнено неповнолітнього від покарання без його призначення у межах санкції ч. 1 ст. 128 КК України та відповідно до вимог ст. 100 КК України.
 
Крім того, судом не вмотивовано рішення, а саме - не зазначено з яких підстав неповнолітнього звільнено від покарання.
 
Апеляційну скаргу прокуратури області 06.09.2018 розглянуто та задоволено, вирок Костянтинівського міськрайонного суду ухвалою Апеляційного суду Донецької області скасовано та призначено новий розгляд в суді першої інстанції.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2188