Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

За спробу вбити таксиста двоє молодиків отримали по 10 років ув’язнення

Жовтневим районним судом м. Маріуполя двох чоловіків визнано винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, п.6, п.12 ч.2 ст. 115 КК України, тобто у незакінченому замаху на вбивство людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.
 
У ході судових слухань встановлено, що у вересні 2016 року 23-річний чоловік, приїхавши із м. Маріуполя на таксі до смт. Велика Новосілка Волноваського району, попросив водія під’їхати до будинку, де жив його приятель, та під час розмови з останнім розповів про свій намір вбити таксиста, аби не сплачувати йому гроші за проїзд.
 
Погодившись на участь у злочині, 18-річний парубок передав другу тканинний ремінь та сів на переднє сидіння автомобіля. Під час подальшої поїздки у бік ставка приятелі поцікавились вартістю проїзду та, почувши що вона коштує 720 грн, старший товариш, знаходячись на задньому сидінні, накинув на шию таксисту ремінь і почав його душити. І тільки дії самого водія врятували йому життя: під час чиненням нападникам активного опору чоловік зміг відчинити двері та привернув увагу інших водіїв.
 
Побачивши, що одна з автівок зупиняється, злодії втекли у лісопосадку, при цьому залишивши в машині барсетку з документами. А отже невдовзі обох було встановлено та заарештовано.
 
Незважаючи на невизнання своєї провини в інкримінованому злочині, суд підтримав обґрунтовану позицію публічного обвинувачення Великоновосілківського відділу Красноармійської місцевої прокуратури, та засудив зухвалих молодиків до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2101