Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2018

Прокуратура вимагає повернути громаді 20 га сільськогосподарської землі

Нікольським відділом Волноваської місцевої прокуратури встановлено, що у 1992 році рішенням Володарської районної ради народних депутатів у постійне користування одному з громадян надано земельну ділянку площею  майже 20 га, розташовану на території Володарської селищної ради. На вказаній землі чоловік розпочав діяльність селянського (фермерського) господарства.
 
У 1999 році фермер отримав державний акт на землю, а у січні 2010-го помер. Відповідно до положень Цивільного та Земельного кодексів України, право користування земельною ділянкою, що виникло в особи на підставі вказаного державного акту, не входить до складу спадщини і припиняється зі смертю такої особи. Проте до теперішнього часу органами, які розпоряджаються землями державної власності, не вжито жодних заходів щодо припинення права постійного користування вищевказаною земельною ділянкою.
 
«Даний факт унеможливлює законне розпорядження землею та призводить до недоотримання доходів місцевим бюджетом. З метою захисту інтересів держави прокуратура направила до Володарського районного суду заяву про встановлення факту припинення права постійного користування земельною ділянкою. Наразі справу призначено до розгляду», – повідомив заступник керівника Волноваської місцевої прокуратури Роман Авдан.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2164