Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

Прокуратура повернула державі понад 203 га землі вартістю 5,3 млн грн

У 2005 році між Великоновосілківською районною державною адміністрацією та сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди 9 земельних ділянок, що відносяться до земель запасу та входять до резервного фонду Євгенівської сільської ради,  для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Загальна площа угідь з ріллям та пасовищами склала 203,3 га.
 
Проте, у порушення умов договору, вказані землі використовувались орендарем неналежним чином, а плата за них надходила місцевому бюджету не у повному обсязі, що спричинило збитки держлдаві на суму 144,5 тис грн.
 
Факти тривалого і систематичного порушення відповідачем грошових зобов'язань із здійснення орендних платежів стали приводом для направлення керівником Красноармійської місцевої прокуратури позову до Господарського суду Донецької області, який на даний час  задоволено у повному обсязі.
 
Відтак, за рішенням суду з сільгосптовариства на користь Великоновосілківської РДА стягнуто заборговану орендну плату, договір оренди землі, вартість якої на теперішній час складає понад 5,3 млн грн, розірвано, а підприємство зобов’язано повернути землю на користь Головного управління Держгеокадастру в Донецькій області.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2521