Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2018

Заарештовано екс-охоронця так званої «фінансово-економічної поліції ДНР»

За клопотанням Волноваської місцевої прокуратури суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 31-річному мешканцю м. Макіївки, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом збройних формуваннях) КК України.
 
Установлено, що у вересні 2014 року підозрюваний за пропозицією своїх знайомих, з метою отримання грошової винагороди, добровільно вступив до лав батальйону «Оплот» терористичної організації «ДНР», де зайняв посаду охоронця-водія.
 
На початку 2015 року вказаний підрозділ був перейменований у так звану «фінансово-економічну поліцію ДНР», і саме здійснення її охорони, забезпечення безпеки об’єктів критичної інфраструктури у м. Донецьку, а також перевезення грошових коштів незаконного збройного формування входило до функціональних обов’язків підозрюваного.
 
У подальшому чоловік проходив військову службу у складі так званої «Республіканської гвардії ДНР» на посаді водія гранатометного взводу, де виконував функції з технічного обслуговування військової техніки, перевезення боєприпасів та особового складу. Протиправна діяльність пособника терористів продовжувалась до серпня 2017 року.
 
Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні зазначеного злочину та поміщено до слідчого ізолятору.
 
Досудове розслідування триває.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2018