Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

Колишньому працівнику міліції, який перейшов на бік терористів «ДНР» заочно призначено покарання у вигляді 9 років ув’язнення

За результатами проведення спеціального судового провадження вироком Слов’янського міськрайонного суду призначено покарання мешканцю м. Горлівки, обвинуваченому у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3  (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.
 
Установлено, що у квітні 2014 року 22-річний оперуповноважений  сектору карного розшуку Горлівського міського управління ГУ МВС України в Донецькій області, усвідомлюючи злочинні цілі терористичної організації «ДНР», порушив присягу на вірність народові Україні і перейшов на бік терористів.
 
З квітня 2014 року по серпень 2015 року, перебуваючи у місті Горлівці у складі так званої «поліції «ДНР», пропагуючи злочинні ідеї тероризму і викликаючи у населення та органів місцевої влади страх перед опором існуючому режиму, чоловік брав активну участь у патрулюванні вулиць і незаконно позбавляв волі громадян, поміщуючи їх до захопленого терористами приміщення Горлівського міськуправління міліції.
 
          Дослідивши усі обставини кримінального провадження, оцінивши докази з точки зору належності, допустимості і достовірності, суд визнав їх обґрунтованими та такими, що повністю підтверджують провину чоловіка в інкримінованому злочині.
Оскільки  обвинувачений продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донецької області, суд оголосив йому вирок заочно – 9 років позбавлення волі.
 Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2659