Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

Прокуратура домоглась в апеляційній інстанції взяття під варту 15-річного юнака, який скоїв низку майнових злочинів

Апеляційним судом Донецької області задоволено апеляційну скаргу Маріупольської місцевої прокуратури №1 на ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м. Маріуполя, який двічі відправляв 15-річного хлопця, підозрюваного у скоєнні низки майнових злочинів, під домашній арешт.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 6 вересня поточного року  мешканець Маріуполя, знаходячись на літній площадці піц церії, що в Центральному районі міста, викрав у одного з відвідувачів мобільний телефон вартістю 3 700 грн. Після затримання суд обрав підлітку запобіжний захід у вигляді арешту у денний час, проте  на початку листопада він, порушуючи накладені на нього судом процесуальні обов’язки, скоїв новий злочин, а саме, за попередньою змовою з товаришами, застосувавши насильство, відібрав у перехожого мобільний телефон вартістю 5 200 грн.
 
Незважаючи на принципову позицію прокуратури щодо обрання зухвалому правопорушнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, суд визначив її у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Прокуратура оскаржила вказане рішення в апеляційній інстанції і апеляційний суд повністю погодився з наведеними прокуратурою доводами. Відтак, до завершення досудового розслідування вчинених ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 186 (грабіж) та ч. 2 ст. 187 (розбій), хлопець перебуватиме у слідчому ізоляторі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2252