Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

Обвинуваченому у викраденні, розбещенні, зґвалтуванні та катуванні 12-річної дитини загрожує до 15 років за ґратами

Краматорською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт за ч. 3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо малолітньої особи), ч. 2 ст. 156 (розбещення), ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 301 (розповсюдження відеороликів з порнографічним змістом) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 23 серпня поточного року до поліції від мешканки м. Краматорська надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік зґвалтував її 12-річного сина.
 
З’ясувалось, що напередодні 34-річний місцевий мешканець, неодноразово судимий за майнові злочини, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та застосовуючи фізичне насильство, затягнув побаченого їм на вулиці хлопчика до підвального приміщення власного будинку, погрожуючи ножем, змусив роздягтись і двічі проти його волі вступив з ним у статеві відносини у неприродний спосіб, демонструючи при цьому в присутності малолітнього відеоролики з елементами порнографії.
 
Для утримання дитини у підвалі зловмисник використав мотузку, якою зв’язав хлопчика по ногах и руках, тим самим умисно заподіяв йому сильне фізичне та моральне страждання.
 
Вранці дитині вдалось втекти від ґвалтівника додому, де він розповів, що з ним сталось, матері. За клопотанням прокуратури підозрюваного було заарештовано.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено.  У разі визнання чоловіка винним в інкримінованих злочинах йому загрожує до 15 років за ґратами.   
 
                      Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2744