Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

Прокуратура домоглась повернення державі земельної ділянки вартістю 7,2 млн грн

Органи прокуратури Донецької області вживають заходи, направлені на забезпечення реального виконання судових рішень за позовами прокурора.
Зокрема, апаратом прокуратури області установлено, що у 2011 році приватне підприємство уклало із Маріупольською міською радою договір оренди земельної ділянки площею 0,5 га для будівництва торгово-розважального центру. Однак тривалий час орендар не використовував землю за цільовим призначенням, і будівництво об’єкту нерухомості так і не розпочав.
 
Враховуючи викладене, а також приймаючи до уваги наявність істотних порушень умов договору оренди земельної ділянки, прокуратурою до  Господарського суду Донецької області спрямовано позов про дострокове розірвання договору оренди та повернення на користь територіальної громади м. Маріуполя в особі Маріупольської міської ради земельної ділянки, вартість якої складає 7,2 млн. грн.
 
Рішенням суду позовні вимоги прокурора задоволено, інтереси держави поновлено. У подальшому, завдяки вжитим прокуратурою області заходам, речове право щодо використання земельної ділянки на умовах оренди припинено, про що внесено відповідні дані до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1840