Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2018

На Всеукраїнському тижні права студенти Донецького національного технічного університету зустрілися з прокурором

У рамках відзначення Всеукраїнського тижня права та Міжнародної акції «16 днів проти насильства» відбулась зустріч студентів Донецького національного технічного університету з керівником Красноармійської місцевої прокуратури Олександром Щепіхіним.
 
          
 
Керівник прокуратури розповів слухачам про діяльність органів прокуратури України у сфері запобігання і протидії злочинності, зокрема щодо сучасних методів боротьби з шахрайством,  а також разом із студентами обговорив питання протидії насильству в сім’ї.
 
 «Минулий рік став переломним у питаннях прав людини не лише в Україні, а й у всьому світі. Намагаючись вирішити проблему домашнього насильства, у грудні 2017 року Верховна Рада ухвалила закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству» без згадки про гендерні стереотипи. Прийнятий закон містить новий підхід (із використанням європейських стандартів) до боротьби з цим негативним явищем у суспільстві. Під домашнім насильством тепер розуміється будь-яка дія фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, а також погрози вчинення таких діянь», - зазначив Олександр Щепіхін.
 
 
Молодь проявила жвавий інтерес до озвучених тем, тож наприкінці зустрічі відбулось активне обговорення почутого. На усі запитання присутніх керівником прокуратури було надані ґрунтовні та вичерпні відповіді.
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2246