Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

На Лиманщині охоронцю бази відпочинку, який кинув гранату у бік відпочиваючих, загрожує до 15 років ув’язнення

Слов’янською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 13 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб, особою, яка раніше вчинила вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що на початку 2018 року, повернувшись з військової служби, 54-річний чоловік привіз додому кілька боєприпасів, один з яких, а саме вибуховий пристрій саморобного виготовлення по типу осколкової гранати, сховав у с. Щурове Лиманського району на території бази відпочинку, де він влітку неофіційно працював охоронцем.
 
У ніч на 15 липня між вказаною особою та одним з відпочиваючих виник конфлікт, під час якого опонент штовхнув охоронця. У відповідь останній, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, забрав зі своєї схованки небезпечний боєприпас та, зірвавши запобіжне кільце, кинув його у напрямку місця, де знаходився кривдник разом із своєю співмешканкою.
 
Внаслідок вибуху 38-річний чоловік отримав рвану рану спини, а 34-річна жінка - рвану рану ока, відкрите проникаюче осколкове поранення голови та забій головного мозку, які є небезпечними для життя. За клопотанням прокуратури до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Наразі чоловіку, який вже має за плечима судимість за скоєння умисного вбивства та спричинення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті людини, загрожує   до 15 років позбавлення волі.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2293