Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2018

Підтримавши позицію прокуратури, апеляційний суд збільшив термін ув’язнення бойовику мотострілецького батальйону «ДНР»

Донецьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури Донецької області та скасовано вирок Красноармійського міськрайонного суду, яким 48-річного громадянина Російської Федерації засуджено до 4 років позбавлення волі за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч.1 ст. 263 КК України, тобто за участь у терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю і бойовими припасами.
 
Суд встановив, що у січні 2018 року уродженець Бєлгородської області РФ з корисливих мотивів прибув з міста Ростов-на-Дону в окуповане бойовиками місто Донецьк, де офіційно був зарахований до складу мотострілецького батальйону однієї з військових частин так званого Міністерства оборони «ДНР» на посаду водія-механіка.
 
Будучи забезпеченим військовою формою зі знаками відмінності «ДНР» та озброєним автоматом Калашникова і набоями до нього, чоловік брав безпосередню участь в бойових діях проти підрозділів Збройних сил України в районі с. Піски Ясинуватського району Донецької області.
 
4 березня під час проведення контррозвідувальних заходів зведеною групою Служби безпеки України в зоні проведення АТО терориста «ДНР» було затримано у Покровському районі.
 
Не погодившись з винесеним стосовно нього вироком, прокуратура подала апеляційну скаргу, за розглядом якої Донецьким апеляційним судом постановлено новий вирок – 8 років позбавлення волі.
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2363