Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2018

За службу на терористів «ДНР» колишнього міліціонера заочно засуджено до 8 років позбавлення волі

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, Бердянським міськрайонним судом Запорізької області винесено обвинувальний вирок колишньому працівнику міліції, який скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 258-3 КК України, тобто брав участь у терористичній організації.
 
У ході проведеного спеціального судового провадження встановлено, що у серпні-вересні 2014 року, перебуваючи у м. Торезі Донецької області (на даний час - м. Чистяково) оперуповноважений Торезького міського відділу ГУМВС України в Донецькій області, маючи звання старшого лейтенанта,  порушив Присягу працівника міліції України і став одним із учасників силового блоку терористичної організації ДНР, зайнявши посаду так званого «начальника кримінальної поліції ДНР у м. Торезі».
 
Користуючись авторитетом працівника правоохоронного органу, з метою переконання місцевого населення у легітимності  злочинної діяльності зазначеного силового підрозділу, зрадник здійснював публічні виступи, доповідаючи про тісну співпрацю з так званими «ополченцями», зокрема в питаннях розшуку осіб, які переховуються від терористів та затримання громадян за підозрою у сприянні силам Антитерористичної операції.  
 
Оскільки обвинувачений по теперішній час перебуває на тимчасово окупованій території Донецької області, йому заочно призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2296