Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2018

Намагання отримати квартиру ціною життя двох товаришів обернулось для злочинця 11 роками за гратами

Краматорський міський суд погодився з доводами публічного обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, та визнав винним чоловіка у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, п.6 ч.2 ст. 115 (замах на вбивство з корисливих мотивів), чч.1,2 ст.185 (крадіжка), ч.4 ст.187 (розбій з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень), ч.3 ст.15, п.13 ч.2 ст.115 (замах на вбивство особою, яка раніше вчинила вбивство) КК України.
 
У ході судового розгляду встановлено, що 25 лютого 2017 року 33-річний чоловік, перебуваючи за місцем проживання приятеля, вирішив поліпшити свій майновий стан, а саме - змусити друга віддати йому документи, що засвідчують право власності на квартиру, вартість якої становить понад 142 тис грн.
 
Спільне розпивання спиртних напоїв в компанії ще двох приятелів та подруги не внесло конструктиву в діалог з господарем, через що гість схопився за ніж. Від завданого удару ножем в область грудної клітини власник квартири впав на підлогу, а гість почав бити його ногами по голові. Втручання одного з товаришів зупинило злочинця, проте він встиг нанести захисникові удар ножем в область серця. Залишивши важко поранених чоловіків в квартирі, зловмисник з місця злочину втік та через деякий час був затриманий правоохоронцями. 
 
Як з’ясувалось згодом, чоловік пішов на цей злочин під час проведення стосовно нього досудового розслідування за фактом скоєння низки крадіжок велосипедів з тамбурів багатоквартирних будинків.
 
Згідно із вироком суду, покаранням за вказані злочини стануть 11 років ув’язнення.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2271