Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

15 років за гратами: заочно оголошено вирок громадянину РФ - куратору диверсійно-розвідувальних груп «ДНР»

Колегія суддів Жовтневого районного суду м. Маріуполя заочно винесла  обвинувальний вирок у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 (участь у створенні терористичної групи чи терористичної організації) КК України стосовно громадянина Російської Федерації, який співпрацював з терористичною організацією «ДНР».
 
У ході судового розгляду встановлено, що у період з травня 2014 по лютий 2017 року уродженець Донецької області, громадянин Російської Федерації, маючи вищу військову освіту, досвід проходження служби в прикордонних військах Російської Федерації та податковій поліції Російської Федерації на посаді головного спеціаліста з розробки та проведення оперативних і бойових заходів, приймав участь  у терористичній організації «ДНР». 
 
При цьому, у 2014 році обвинувачений виступав куратором однієї з терористичних груп вказаної терористичної організації, що діяли на території м. Маріуполя Донецької області, передаючи завдання щодо проведення розвідувально-диверсійної діяльності на території міста  та надалі здійснював передачу отриманої інформації керівництву «батальйона «Восток» терористичної організації «ДНР».
 
Також росіянин керував навчанням диверсійно-розвідувальній роботі в умовах міста групою громадян України на території Кадамівського полігону ЗС РФ у Ростовській області та надав їм для спілкування на цивільних частотах 10 радіостанцій, що дало змогу останнім за його вказівками здійснювати розвідку та диверсійно-терористичні заходи на території м. Маріуполя. Після затримання частини терористів діяльність вказаних груп припинена співробітниками Управління СБ України в Донецькій області.
 
Крім того, обвинувачений  брав участь у збройному опорі українським захисникам під час захоплення терористами стратегічно важливого об’єкту - кургану «Савур-Могила», а також обіймав посаду начальника одного з департаментів «Совета безопасности ДНР» та радника з питань керівництва так званими «внутренними войсками МВД ДНР».
 
Суд, визнавши доводи публічного обвинувачення цілком виваженими та обґрунтованими, призначив громадянину РФ заочне покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2337