Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

За втручання прокуратури на користь Донецької ОДА стягнуто понад 6 мільйонів гривень

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Господарським судом м. Києва задоволено позов про стягнення на користь Департаменту капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації з суб’єкта господарювання  попередньої оплати та штрафних санкцій на загальну суму 6,2 млн грн за невиконання зобов’язань за договором будівельного підряду, укладеного за результатами відкритих торгів із закупівлі робіт з капітального ремонту Новогродівської загальноосвітньої школи № 7.
 
Так, на виконання вищевказаного договору департаментом на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю перераховано авансовий платіж у розмірі 5,8 млн гривень, який, згідно з чинним законодавством, підприємство мало використати за призначенням протягом 3 місяців, а невикористані кошти повернути замовнику, однак воно ці вимоги порушило, що призвело до неефективного та нецільового використання бюджетних коштів.
 
Реагуючи на вказані порушення, заступник прокурора Донецької області з метою захисту інтересів держави звернувся до суду з вимогою про стягнення з підрядника суми невикористаного авансу та штрафних санкцій.
 
Таким чином, завдяки наполегливій позиції органів прокуратури поновлено інтереси держави у бюджетній сфері. 
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2214