Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2018

Активного учасника незаконного збройного формування «ДНР», який розпилив сльозогінний засіб в обличчя поліцейському, взято під варту

Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №2 Лівобережним відділом поліції Центрального ВП ГУНП в Донецькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 11 грудня 27-річний мешканець м. Маріуполя, під час виконання працівниками поліції дій з охорони правопорядку, штовхнув рукою в область грудної клітини одного з поліцейських та розпилив йому в обличчя засіб сльозогінної дії, чим спричинив хімічний опік слизової оболонки та роговиці очей 1-го ступеню.
 
На теперішній час зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні інкримінованого злочину та слідчим суддею йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває, підозрюваний перебуває під вартою у Державній установі «Маріупольський слідчий ізолятор».
 
Довідково: на теперішній час у Мар’їнському районному суді Донецької області триває судовий розгляд за обвинуваченням вказаного громадянина за ч.1 ст. 258-3 КК України, а саме в участі в незаконних збройних формуваннях терористичної організації «ДНР».
 
У травні 2018 року ухвалою суду обвинуваченого було звільнено з-під варти та  обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Наразі прокуратурою подано до суду клопотання про обрання останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у вказаному кримінальному провадженні.
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1948