Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2018

Бойовика, який воював проти України на Світлодарській дузі, засуджено до 10 років за ґратами

Вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області визнано винним та засуджено 35-річного двічі судимого мешканця м. Єнакієво, який скоїв кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України. 
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області,  доведено, що з жовтня 2016 по травень 2018 року чоловік проходив службу у незаконному збройному формуванні терористичної організації «ЛНР» - 3-му мотострілковому батальйоні 7-ї окремої мотострілкової бригади так званої «Народної міліції» 2-го армійського корпусу «ЛНР» у м. Дебальцеве,  на посаді оператора ПТКР та, зокрема, ніс бойове чергування в районі Світлодарської дуги.
 
Будучи забезпеченим військовою формою зі знаками розрізнення «ЛНР», бронежилетом російського виробництва, шоломом та автоматом Калашникова, зловмисник безпосередньо приймав участь у бойових зіткненнях з військовослужбовцями Збройних сил України, доки його злочинну діяльність не припинили  у ході  контртерористичних заходів на лінії розмежування, біля смт.Луганське Бахмутського району, співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями.
 
Суд визнав доводи прокуратури вичерпними і обґрунтованими та засудив бойовика «ЛНР» до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3237