Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2018

Прокуратура домоглась реального покарання для чоловіка, який промишляв крадіжками та шахрайством

Донецьким апеляційним судом за апеляційною скаргою прокуратури переглянуто кримінальне провадження стосовно громадянина, засудженого у серпні поточного року Орджонікідзевським районним судом м. Маріуполя за ч. 1 ст. 309 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч.3 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст.70 КК України до 3 років позбавлення волі, та звільненого від відбування покарання з випробуванням на 2 роки.
 
Установлено, що у лютому 2017 року, знаходячись у Лівобережному районі м. Маріуполя, зловмисник незаконно придбав у невстановленої особи психотропну речовину PVP, яку зберігав при собі у поліетиленовому пакеті під час пересування містом на автомобілі «Skoda». Вказану речовину було виявлено та вилучено працівниками поліції.
 
Крім того, наступного місяця чоловік під приводом перевезення особистих речей попросив у сусіда автомобільний багажник, який без відома останнього того ж дня намагався продати за 412 грн.
 
  Оскільки суд виніс правопорушнику вирок, не пов'язаний з позбавленням волі, прокуратура оскаржила його в апеляційній інстанції. Підтримавши доводи прокуратури, апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким засудженому обрано реальне покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. 
 
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2146