Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2018

Скасовано виправдувальний вирок жінці, обвинуваченій у шахрайстві з бюджетними коштами

Донецький апеляційний суд погодився з доводами Слов’янської місцевої прокуратури та, скасувавши рішення суду першої інстанції, визнав 29-річну жінку винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України.
 
Установлено, що у квітні 2017 року мешканка м. Лиману, з метою отримання її сім’єю статусу малозабезпеченої, надала до Управління соціального захисту населення декларацію про доходи та майновий стан, в яку внесла недостовірні дані про відсутність витрат на придбання майна, що перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї, хоча, згідно добутих в ході досудового розслідування даних, упродовж 12 місяців перед зверненням за соціальною допомогою придбала будинок з земельною ділянкою у с. Діброва Лиманського району та автомобіль «Renault Logan», загальна вартість яких складає понад 250 тис грн.
 
Умисні незаконні дії зловмисниці надали підстави для нарахування їй за період з 1 квітня 2015 року по березень 2016 року соціальної допомоги у розмірі близько 17 тис грн.
 
Вважаючи, що у даному випадку мають місце цивільно-правові відносини, Краснолиманський міський виніс жінці виправдувальний вирок, з яким категорично не погодилась сторона обвинувачення, оскарживши його в апеляційній інстанції.
 
За рішенням апеляційного суду, винній в інкримінованому злочині особі призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1905