Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2019

Засуджено ще одного бойовика «ДНР», який брав участь у збройному протистоянні ЗСУ на Світлодарській дузі

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, Слов’янським міськрайонним судом визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України, бойовика терористичної організації «ДНР», який воював проти Збройних Сил України на Світлодарській дузі.
 
Суд встановив, що на початку березня 2015 року 43-річний мешканець м.Горлівки за власною ініціативою вступив до лав 3 мотострілецької бригади так званого міністерства оборони «ДНР», зайнявши посаду водія-механіка. Зловмисник брав участь в бойових діях проти підрозділів ЗСУ поблизу с. Зайцеве Бахмутського району та ніс бойове чергування в районі Світлодарської дуги.
 
У березні 2018 року зведеною групою зі складу співробітників СБУ в зоні  проведення АТО та військовослужбовців  ЗСУ під час проведення контррозвідувальних заходів бойовика затримано в районі с. Зайцеве та заарештовано.
 
За вироком суду найближчі 9 з половиною років засуджений проведе за ґратами.
 
Нагадаємо, вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області визнано винним та засуджено до 10 років позбавлення волі 35-річного двічі судимого мешканця м. Єнакієво, який також воював на боці терористів проти українських захисників на Світлодарській дузі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3042