Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2019

Відлуння зради: за умисні дії щодо порушення меж території та кордону України організаторку незаконного референдуму заочно засуджено до 5 років позбавлення волі

Вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області громадянку України визнано винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, тобто у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України за попередньою змовою групою осіб.
 
У ході спеціального досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, встановлено, що 11 травня 2014 року 37-річна мешканка м. Костянтинівки брала активну участь в організації та проведенні так названого «загального обласного референдуму» з визнання державної самостійності «ДНР».
 
Перебуваючи на посаді голови дільничної виборчої комісії, розташованої в приміщенні Костянтинівської загальноосвітньої школи № 15, зловмисниця координувала роботу підлеглих, видавала їм бюлетені для голосування, керувала процесом формування списків громадян.
 
По завершенню голосування протокол разом із заповненими бюлетенями голова комісії відвезла представникам територіальної виборчої комісії, дії яких координувались озброєними терористами.
 
Суд вважає, що сукупністю досліджених у судовому засіданні доказів провину жінки, яка народилась та проживала в Україні, у скоєнні злочину проти своєї держави, доведено повністю.
 
Оскільки обвинувачена перебуває за межами України, стосовно неї ухвалено заочний вирок -  5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2514