Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2019

У Маріуполі викрито групу осіб, яка вимагала грошові кошти у місцевого підприємця

Відділом нагляду за додержанням законів органами при розслідуванні злочинів проти життя прокуратури Донецької області спільно з працівниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях та слідчого управління ГУНП в Донецькій області припинено злочинну діяльність групи осіб, яка займались вимаганням грошових коштів у підприємця, що здійснює свою господарсько-фінансову діяльність у м. Маріуполі.
 
             
 
У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 15,  п. п. 1, 6 ч. 2  ст. 115, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 194 КК України  (замах на умисне вбивство двох або більше осіб, вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) встановлено, що упродовж минулого і поточного років троє мешканців м. Маріуполя, погрожуючи вбивством та  застосуванням фізичного насильства, вимагали з місцевого мешканця грошові кошти у розмірі 600 тис грн та 13 тис доларів США.
 
 
Під час передачі частини коштів у розмірі 10 000 грн, яка відбувалась під пильним контролем правоохоронців, зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
На теперішній час тривають невідкладні слідчі дії та вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні зазначених злочинів та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1882