Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

Відповідальній особі повідомлено про підозру у порушенні правил охорони праці, що призвело до травмування працівника

Під процесуальним керівництвом  Маріупольської місцевої прокуратури №2 Кальміуським відділом Центрального ВП ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування за фактом травмування робітника на промисловому підприємстві у м. Маріуполі.
 
Установлено, що 28 травня 2016 року вогнетривник підрядної організації, яка виконувала роботи з футерування майданчика фурменої зони доменної печі приватного акціонерного товариства «ММК ім. Ілліча», під час переходу з однієї ділянки до іншої, послизнувся на бетонних сходах ливарного двора, вкритих сумішшю технологічного шлаку, пилу, піску, глини, вогнетривких мас та графіту, та впав. Результатом падіння став подвійний закритий перелом ноги зі зміщенням.   
 
На теперішній час за результатами отриманих експертиз виконуючому обов’язки механіка доменного цеху - посадовій особі, яка згідно з правилами охорони праці в металургійній промисловості та безпеки у доменному  виробництві, повинна була забезпечити своєчасне прибирання будівель і споруд доменного цеху, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України, а саме - в порушенні вимог законодавства про охорону праці службовою особою підприємства, якщо це заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2148