Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2019

У Бахмуті повідомлено про підозру неодноразово судимому чоловіку, який зберігав у господарчій будівлі небезпечний арсенал зброї

Артемівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
 
У причетності до скоєння вказаного правопорушення обґрунтовано підозрюється 33-річний  чотириразово судимий мешканець м. Залізне.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у лютому 2017 року чоловік придбав у невстановленої особи (матеріали за даним фактом виділені в окреме кримінальне провадження) 18383 патрони, 13 реактивних протитанкових гранат, 6 пострілів гранатомета з підривачами, 4 фугасні та кумулятивні заряди, 7 підривачів до окопних зарядів, 18 бронебійно-трасуючих артилерійських патронів, 6 протитанкових гранат, 6 порохових зарядів, 3 мінні підривачі, 88 корпусів гранат РГД-5 та 13 – Ф-1, 13 корпусів наступальної осколкової ручної гранати типу РГН , 5 - наступальної осколкової ручної гранати типу РГ-42, 32 засоби підриву та вибухову речовину тротил.
 
Вказаний  небезпечний арсенал зловмисник зберігав, наражаючи на небезпеку численну кількість людей, у господарчій будівлі в місті Бахмут, де його у жовтні 2018 року було виявлено та вилучено правоохоронцями.
 
Враховуючи те, що 1 листопада стосовно підозрюваного винесено судом обвинувальний вирок за незаконне зберігання наркотиків з покаранням у вигляді 2 років позбавлення волі, про підозру у незаконному придбанні та зберіганні зброї і вибухівки йому повідомлено слідчим у слідчому ізоляторі.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1753