Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2019

За фактом незаконної видачі ордерів на порубку дерев розпочато кримінальне провадження

Мангушським відділом Маріупольської місцевої прокуратури №1 встановлено, що посадові особи Бердянської сільської ради Мангушського району, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах фізичних та юридичних осіб, прийняли  більше 10 незаконних рішень щодо надання ордерів на порубку дерев та кущів у лісозахисних смугах, розташованих на території Бердянської сільської ради за межами населених пунктів Мангушського району.
 
            
 
 
 
 
Отриману в результаті незаконної порубки деревину 38 дерев «лісоруби» використовували для власних потреб, а саме для опалення та виготовлення пресованих брикетів для розпалювання котлів, які у подальшому продавали населенню.
 
За даним фактом Маріупольською місцевою прокуратурою №1 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
Під час проведення працівниками прокуратури спільно з Управлінням захисту економіки в Донецькій області НП України та Мангушським відділом поліції ЦВП ГУНП України в Донецькій області слідчо-оперативних заходів на місцях незаконної порубки дерев виявлено 2 трактори «Білорусь» з причепами, самоскид «МАЗ»  та 3 ланцюгові бензопили.
 
За клопотаннями прокуратури, на вказане майно судом накладено арешт. Вживаються заходи щодо встановлення розміру шкоди, завданої державі внаслідок незаконного знищення лісонасаджень.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 
 

кількість переглядів: 1969