Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2019

На Лиманщині судитимуть браконьєрів, які сітками виловили майже дві тисячі рибин

Лиманським відділом Слов'янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно злочинної діяльності чоловіків, які обвинувачуються у незаконному рибному промислі.
 
Установлено, що у серпні 2018 року Донецьким рибоохоронним патрулем на території Червонооскільського водосховища, поблизу с. Лозове Лиманського району, виявлено двох мешканців с. Рубці 32 та 33 років, які, діючи у порушення Правил любительського і спортивного рибальства, не маючи спеціального дозволу, з використанням забороненого знаряддя лову, а саме риболовних сіток довжиною 80 м, виплили на моторному човні на водосховище та незаконно виловили близько двох тисяч рибин.  
 
Шкода, заподіяна державі браконьєрськими діями обвинувачених, склала 87 346 грн.
 
На теперішній час обвинувальний акт за ч.1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду) прокуратурою погоджено та направлено до суду для розгляду по суті.
 
Додатково:  санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.
 
                                                                    
         Прес-служба прокуратури Донецької області

 
 
                                                                     

кількість переглядів: 1888