Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

Активному учаснику незаконних збройних формувань «ДНР» заочно повідомлено про підозру у розстрілі мешканця Слов’янська у 2014 році

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства мешканця м. Слов’янська, яке сталось наприкінці травня 2014 року, Слов’янською місцевою прокуратурою встановлено наявність вагомих підстав для  заочного повідомлення про підозру  у скоєнні злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України, 36-річному чоловіку.
 
Установлено, що у період окупації міста  незаконними збройними формуваннями терористичної організації «ДНР» зловмисник активно співпрацював з бойовиками. Зокрема, здійснював транспортування до адміністративної будівлі Слов’янського МВ ГУМВС України в Донецької області громадян, затриманих за порушення так званої «комендантської години», та, будучи озброєним вогнепальною зброєю, брав участь у їх допиті.
 
Під час одного із зазначених протиправних заходів чоловік разом із своїм поплічником здійснили з пістолету Макарова декілька прицільних пострілів у голову та грудну клітину 35-річного полоненого. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці.
 
Оскільки зловмисник понад 4 роки перебуває за межами України, повідомлення про підозру у скоєнні зазначеного злочину вручено одному з його близьких родичів.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2055