Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2019

Прокуратура вимагає скасування результатів тендеру на будівництво водовідводу у Приморському районі Маріуполя

Органами прокуратури Донеччини систематично приділяється увага питанню додержання вимог законодавства у бюджетній  сфері.
 
Так, Маріупольською місцевою прокуратурою №1 подано до Господарського суду Донецької області позов в інтересах держави в особі Східного офісу Державної аудиторської служби України про визнання недійсними рішення тендерного комітету, а також укладеного між комунальним підприємством Маріупольської міської ради «Міське управління капітального будівництва» та приватною комерційною структурою договору підряду на суму майже 88 млн грн на виконання упродовж 2019-2020 років будівельних робіт та ремонту системи водовідведення у Приморському районі м. Маріуполя.
 
Під час вивчення матеріалів торгів прокуратурою встановлено, що у серпні 2018 року тендерним комітетом замовника, у порушення вимог ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі», переможцем визнано підприємство, яке не має належної матеріально-технічної бази та не відповідає критеріям, висунутим замовником.
 
Зокрема, у підрядної організації відсутні документи на ведення робіт підвищеної небезпеки, а надана банківська гарантія не відповідає тендерній документації та забезпечує пропозицію на період, значно коротший визначеного замовником.
  
Наразі судом позов прийнято до провадження, розгляд справи триває.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2204