Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

За вбивство через необережність чоловіку загрожує до 5 років за ґратами

Краматорська місцева прокуратура погодила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця, який із власної необережності вбив людину.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 10 січня, приблизно о 22:00, у квартирі однієї з багатоповерхівок м. Краматорська сталася сварка між 39-річним чоловіком та його сестрою, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. З метою примирення рідних людей у сварку втрутився співмешканець жінки, однак брат, вважаючи ці наміри зайвими, штовхнув чоловіка рукою у груди, від чого той, не утримавшись на ногах, впав на підлогу та вдарився головою об бетонну підлогу.
 
Поки жінка викликала до співмешканця, що втратив свідомість, швидку допомогу, її брат покинув квартиру, проте невдовзі був розшуканий правоохоронцями: як з’ясувалось, через 18 днів потерпілий помер у лікарні від закритої черепно-мозкової травми, забою та набряку головного мозку і легень, а отже дії чоловіка було кваліфіковано за ч. 1 ст. 119 КК України як вбивство через необережність.  
 
На теперішній час досудове розслідування завершено.
 
За санкцією статті, обвинуваченому загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1815