Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Апеляційний суд підтвердив законність призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі жорстокому вбивці двох жінок

Донецький апеляційний суд підтримав ґрунтовну позицію прокуратури Донецької області щодо надання повних і беззаперечних доказів провини чоловіка, засудженого Іллічівським районним судом м. Маріуполя до довічного позбавлення волі за умисне вбивство.
 
Нагадаємо, у липні 2017 року 32-річний маріуполець, раніше судимий за умисне вбивство та звільнений умовно-достроково, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння в гостях у своєї знайомої, накинув їй на шию господарську мотузку та задушив. У подальшому, побоюючись бути викритим другою жінкою, яка відпочивала у сусідній кімнаті, вбивця аналогічним чином лишив життя і її, а з метою приховання слідів злочину, підпалив речі у квартирі та втік.
 
Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п.п 9,13 ч.2 ст.115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, а також вчинене з метою приховати інший злочин), ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України, та призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Вважаючи таке покарання для себе занадто суворим, засуджений подав апеляційну скаргу, у  задоволенні якої йому наразі відмовлено.
 
Таким чином апеляційний суд погодився з правовою позицією публічного обвинувачення щодо призначення вбивці справедливого і невідворотного покарання.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1903