Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Безвідповідальну матір засуджено за байдужість до власної дитини

Волноваською місцевою прокуратурою у Мар’їнському районному суді Донецької області повністю доведено провину безвідповідальної матері у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) КК України.
 
Установлено, що впродовж 2 років 37-річна мешканка Мар’їнського району, самоусунувшись від догляду за власною дитиною, не забезпечувала її продуктами харчування, не контролювала відвідування навчального закладу та проведення дозвілля. Нерідко 13-річний хлопчик був змушений  самостійно «заробляти» гроші на своє існування вчиненням крадіжок.
 
З огляду на те, що жінка продовжувала «жити в своє задоволення», зловживаючи спиртними напоями та залишаючись байдужою до долі сина навіть після внесення  її сім’ї на облік у службі у справах дітей Мар’їнської районної державної адміністрації, а профілактичні бесіди з нею не давали належних результатів, держава встала на захист дитини.
 
Суд, погодившись з позицією публічного обвинувачення,  визнав жінку винною в інкримінованому правопорушенні та засудив до 2 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік.
 
Тепер за поведінкою горе-матері,  крім правоохоронців та спеціалістів служби у справах дітей, спостерігатимуть ще й органи пробації.
 
                              Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2214