Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Прокуратура оскаржує зменшення строку ув’язнення злочинцю, який відбуває покарання за умисне вбивство однієї людини та поранення другої

Прокуратура Донецької області підтримує у Донецькому апеляційному суді скаргу Маріупольської місцевої прокуратури №2 на ухвалу  Іллічівського районного суду м. Маріуполя про часткове задоволення клопотання чоловіка, засудженого за скоєння низки тяжких злочинів до 12 років позбавлення волі.
 
Нагадаємо, 2 грудня 2012 року зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшов до одного з нічних клубів у Жовтневому (Центральному) районі              м. Маріуполя та у ході виниклого конфлікту з охороною закладу здійснив кілька пострілів з травматичної зброї, в результаті чого одного з охоронців було поранено, а другого вбито.
 
У липні 2017 року за скоєння злочинів, передбачених п. 8 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, Жовтневий районний суд м. Маріуполя засудив чоловіка до 12 років позбавлення волі.
 
22 січня 2019 року суд ухвалив рішення про часткове задоволення клопотання засудженого в частині зарахування строку попереднього ув'язнення у строк покарання (на підставі ч. 5 ст. 72 КК України) та заміни не відбутої частини покарання більш м'яким покаранням.
 
Прокуратура Донецької області погодилась з позицією прокурора місцевої прокуратури щодо невірного визначення судом терміну попереднього ув’язнення, який підлягає зарахуванню у строк відбування покарання на підставі так званого «закону Савченко», а саме 1 рік 6 місяців, тоді як справжній термін складає лише півтора місяці.
 
А отже, за скаргою прокуратури Донеччини апеляційним судом розпочато апеляційне провадження.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1796